Zij kwamen met hun eigen term: ''Polderhouse''

Een interview over Blauw Gras

Samen met Jeffrey Siero en Siebe Okkerse, die er helaas niet bij konden zijn, vormen Jip Teegelbeckers en Rick van Nieuwkerk de organisatie van Blauw Gras. Rick en Jip grepen de kans om vol overgave en enthousiasme uit te leggen hoe Blauw Gras eigenlijk ontstaan is. 

"Waar staat Blauw Gras nou eigenlijk voor?"

Jip: "Nou Blauw Gras staat eigenlijk voor die "Old School buitenrave". Maar ook weer voor Nederland: gras, ik denk daarbij heel erg aan de polders. Met een mooi knipoogje naar die Hollandse openheid en gezelligheid."

Rick: "Ons eerste Blauw Gras feest was eigenlijk zelfs in een weiland, illegaal, in Woerden."

Jip: "Ja, dat gevoel proberen we ook te behouden, in bijvoorbeeld de aankleding van onze feesten. Blauw Gras als contradictie leek ons heel leuk. Blauw, denk daarbij aan lekker dronken zijn haha, en vooral ook lekker gek."

Na een onderlinge discussie over hoe lang zij nou eigenlijk vrienden zijn, gaven Rick en Jip aan hoe hun feesten getypeerd en onderscheiden kunnen worden. Zij kwamen met hun eigen term: "Polderhouse".

"Wat maakt jullie eigenlijk anders dan de andere organisaties die ook in de Poema staan?"

Jip: "We willen graag Blauw Gras als concept doortrekken in de aankleding en meer het "Polderhouse-gevoel" erin brengen. Samen met lekkere opzwepende Techhouse in combinatie met een goede aankleding."

Rick: "Ja, we zijn nu ook bezig met leuke en ludieke winacties. Zo zouden wij bijvoorbeeld klompen met flyers kunnen gaan ophangen. Mensen moeten dan vervolgens een leuke selfie ermee maken."

"De manier waarop promotie wordt gedaan is inderdaad iets wat erg onderscheidend kan zijn. Hoe zien jullie dan de wisselwerking tussen jullie en jullie promogroep? Hoe zorgen jullie voor een blijvende binding?"

Rick: "Bij Blauw Gras speelt een grote sociale factor. We willen graag de kloof tussen promotors en organisatie zo leuk mogelijk verkleinen."

Jip: "Zo zorgen we ervoor dat we op de hoogte zijn van wanneer de promo's binnenkomen en dan staan we er om hen te ontvangen. 

Rick: "Ja, inderdaad, we kunnen ze dan zelf ook een handje geven en hen persoonlijk welkom heten. In de toekomst willen we wel vaker meetings en borrels met de groep houden, net zoals de pre-party in de Mancave voor de event met Tyree Cooper."

Rick en Jip maakten vervolgens gebruik van de mogelijkheid om beter toe te lichten wat een paar terugkomende aspecten zijn van de sound van Blauw Gras. Zo lieten zij blijken wat voor sound hen aantrekt:

"Jullie hebben DJ's als Bridge The Gap, Piotr & Zhan, Buurman & Burman en Hector Couto voor volgende week erop staan. Niet de kleinste namen. Is dat ook wat jullie zoeken qua sound?"

Jip: "Inderdaad dus lekkere opzwepende Techhouse. House waarop het publiek lekker kan dansen. Dansbaarheid is wel een kenmerk die we nastreven."

Rick: "Het moet vooral goed gangbaar kunnen zijn. Er zit natuurlijk wel enigszins verschil in programmering à la Gerd en New Jack City en nu een Hector Couto. Het verschil een beetje per evenement, maar toegankelijkheid voor een breder publiek is zeker een vereiste.

Jip: "Zo gaat het eigenlijk verschillende kanten op. Die Gerd-achtige House, die Techhouse van Buurman & Buurman en een beetje die sexy, geile House van bijvoorbeeld Piotr & Zhan. Het is al helemaal top als je zonder pillen of iets dergelijks van de muziek kan genieten."

Na een kleine rookpauze lieten Jip en Rick wat meer weten over hun toekomstplannen. Zo hebben zij een duidelijke tijdlijn uitgeschreven waarin hele vette dingen aankomen. Zij spraken hun ambities uit over over het stagehosten op verscheidende feesten en festivals, hele dikke namen boeken en misschien zelfs een eigen festival opzetten. Je denkt nu waarschijnlijk: "Welke namen dan??!!", maar dat wilden zij helaas nog niet verklappen. Zij garandeerden ons wel dat er hele leuke vooruitzichten zijn.