Het festival seizoen staat voor de deur, what to do?!

Een interview met Maximal busreizen

Thu 01/06/17

Er komen meer en meer festivals bij. Inmiddels wordt er gesproken over een clubseizoen en een festivalseizoen. Dat wil niet zeggen dat de clubs in de zomer niet openen voor geweldige feesten, en het wil ook niet zeggen dat er in de winter geen festivals zijn. De trend zal je herkennen. De eigenaren van Maximal busreizen zien de vetste festivals in binnen- en buitenland. Poema is benieuwd welk buitenlandse festival jij volgens hen niet mag missen.

12,5 years of Poema

De langst lopende club in onze stad!

Fri 24/03/17

Op zaterdag 25 maart 2017 viert Poema haar koperen huwelijk. Deze maand is Poema 12,5 jaar gevestigd aan de Drieharingstraat in het centrum van Utrecht. Reden voor een feestje!

De nacht was zo’n succes dat de rij tot op het Vredenburg stond

Een interview over Nakomen

Wed 08/02/17

De organisatie van Nakomen bestaat uit een stel gedreven studenten. Hoe is Nakomen ontstaan, wat is hun passie en wat kunnen we van ze verwachten de komende tijd.

What stuck in our minds are three things...

Een interview met PETDuo

Thu 02/02/17

On saturday February 25, Anne Pet & Mike Drama celebrate their birthday in Poema RAW at MTR & Cause Records Presents: Carnival Carnage . This will already be the sixth time that Anne and David (the two masters behind PETDuo) will perform in our club. Time to know all the details.

Artefact mag best wat agressief en duister zijn met echt zo'n industiële sound

Een interview over Artefact

Tue 29/11/16

Aanstaande zaterdag, 3 december, vind de derde editie van Artefact plaats. Bij Artefact draait het om industrial techno. Poema laat jou kennis maken met de man achter deze organisatie: Wouter O. (omdat het zo lekker duister klinkt, die O)

Bij de Twelve Hour Rave krijg je de vrijheid om je totale muzikale voorkeur eruit te gooien

Een interview met Invite

Wed 02/11/16

Twelve Hour Rave daagt Invite (Tim) uit voor een twaalf uur durende set. Poema RAW is nieuwsgierig naar de lange historie die schuil gaat achter deze naam.

Duistere techno en funky platen, twee stijlen die spontaan met elkaar gecombineerd worden

Een interview met Project Paradox

Wed 27/07/16

Dit weekend is Project Paradox uitgedaagd een set tot 12 uur lang te draaien op de Twelve Hour Rave. Wie zijn de mannen achter Project Paradox en hoe kijken ze tegen deze gig aan?

Inspiratie en jonge nieuwe DJ's/producers die mij inspireren om weer pushen om verder te gaan, zijn reuze belangrijk.

Een interview met Michel de Hey

Sat 30/01/16

Aankomende zaterdag verblijdt de veteraan Michel de Hey ons wederom met een bezoekje in de Poema. Wij hebben voor deze speciale gelegenheid een korte Q&A met hem gehouden. Michel de Hey is namelijk een constante factor in de dancescene. Van releases die dertig jaar geleden al opdoken naar nieuwe muziek die top 100 noteringen claimden op Beatport (You Feel Alive EP). Wij waren benieuwd naar verscheidende interessante zaken die in zijn lange carriere zijn voorgekomen.

Zorg goed voor de mensen, in plaats van de bezoeker al bij voorbaat te behandelen als een crimineel.

POEMA RAW ••• 11 YEARS OF HISTORY: Arnout van der Zwaal

Mon 21/12/15

Wij moesten afgelopen week afscheid nemen van onze geliefde booker, programmeur en vriend. Arnout van der Zwaal is jarenlang werkzaam geweest bij de Poema en heeft jaren lang zichzelf in de scene weten manoeuvreren. Wij zijn met hem een goed en lang gesprek aan gegaan over oa. de rijke historie van de Poema, de rollen die Poema speelt in de scene en wat er met de tijd veranderd is. Wij gaan je missen, Arnout!

Elke keer gebeurt er wel weer iets dat de realiteit gekker maakt dan fantasie.

Een interview met Secret Cinema

Sat 05/12/15

Vanavond honoreert Secret Cinema ons weer met een bezoekje in de Poema. Vanavond zal hij zelfs zeven uur lang achter de decks staan! Secret Cinema, die vaak zelfs als grondlegger wordt gezien van de Nederlandse techno. Wij hebben hem gevraagd een korte Q&A met ons te houden.

Als de commercialiteit de overhand krijgt boven de kwaliteit van het product, dan ben ik er wel redelijk snel klaar mee.

Een interview met Dispar Vulgo

Mon 02/11/15

Met oog op de Twelve Hour Rave die wij aankomende zaterdag in de Poema houden, hebben wij een korte Q&A gehouden met Dispar Vulgo. Deze technoheld gaat een belangrijke rol spelen bij onder andere de beleving van de rave. Hoe gaat hij zijn twaalf uur durende set voorbereiden? Wat kunnen wij van hem verwachten?

Ik wil mensen muzikaal opvoeden, en daarvoor zal je ze moeten uitdagen.

Een interview over ROAR

Mon 28/09/15

In aanloop naar de tweede editie van ROAR, hebben wij boeker en DJ Sietse, beter bekend als NO.FX, uitgenodigd voor een leuk gesprekje op ons Poema kantoor.

44BASS, dope muziek met een sick geluid en een sicke sfeer

een interview met Wouter S

Tue 15/09/15

In aanloop van het knallende concept aankomende vrijdag, 44BASS, hebben wij een korte Q&A met niemand minder dan Wouter S gedaan. Hij heeft zich uit gelaten over onder onderwerpen als het concept van 44BASS, zijn label 44Records en de Utrechtse scene.

We willen niet slechts feesten geven, maar een community ontwikkelen die echt van die nieuwe sound houdt

een interview over Sublunary

Fri 22/05/15

Zaterdag 23 mei zal Sublunary Nights voor de tweede keer Poema overnemen om de bezoeker te hypnotiseren met hun minimale (dub)techno sound. In Soest, waar het allemaal begon, hebben ze het keer op keer voor elkaar weten te krijgen om de bezoekers een met de muziek te laten worden. Liefde voor de muziek stond centraal en na een succesvolle eerste editie in februari zijn ze terug om wederom te verrassen met kwaliteitsmuziek en een indrukwekkende aankleding.

De tendens was toen vooral groovy House op 120 bpm, niet ons ding

Een interview over Raven is Leven

Tue 28/04/15

28 maart 2015. De avond dat de Poema opnieuw opblies. Deze keer tijdens Raven is Leven. Tijdens de avond werd het beeld bevestigd dat een van de organisatoren van Raven is Leven, Ciesen Bottenberg, voor ons schetste. Raven is Leven is hard, duister, rauw, geen bullshit. Gewoon keiharde Techno.

Daar stond ik dan, voor een bomvolle HIFI, met Prunk, een paar tracks te draaien

Een interview met Chris Stussy

Fri 20/03/15

Onze geliefde Poema zal aankomende vrijdag niet alleen de setting zijn voor de lancering van het nieuwe concept Inverted, maar ook voor het debuut van het Leidse wonderkind: Chris Stussy. Mede daardoor leek het ons geweldig om Chris Stussy uit te nodigen voor een leuk gesprek in de lokale Ierse Pub.

Synergie: het effect van samenwerking dat groter is dan wat de afzonderlijke partijen bereikt zouden hebben

een interview over Inverted

Wed 18/03/15

Aankomende vrijdag wordt er een heel vet nieuw concept gelanceerd in de Poema, namelijk: Inverted. Poema RAW was erg benieuwd naar de totstandkoming van het concept en zo hebben wij de oprichter, Bart Kalmeijer, onder de loep genomen. Bart kwam niet alleen en nam zijn promotiebazin, Raluca Marinovici, mee om hem te ondersteunen tijdens het interview.

Het ding wat wij eigenlijk echt willen doen, is van het draaien afstappen

een interview met Piotr & Zahn

Thu 12/03/15

Met oog op het aankomende event van Blauw Gras & JACK - to the groove, hebben wij van Poema RAW een bezoekje gebracht aan twee artiesten die hun debuut gaan maken in de Poema, namelijk Piotr & Zhan. Zij namen ons mee naar hun studio in Amsterdam Noord, vlakbij het NDSM-werf en de Scheepsbouwloods.

Zij kwamen met hun eigen term: ''Polderhouse''

Een interview over Blauw Gras

Fri 06/03/15

Blauw Gras geeft volgende week zaterdag een knaller van een feest. Samen met Hector Couto, Piotr & Zhan, Buurman & Buurman en Bridge The Gap zijn zij van plan de Poema op zijn kop te zetten. De jongens van Blauw Gras hebben ons van Poema RAW naar de Neude meegenomen om daar, onder het genot van een heerlijk drankje, ons allerlei inzichten te geven in hun organisatie.